![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Nie do końca wiedziałem jaki tytuł wybrać, ale postaram się opisać mój problem. Potrzebuje wykonać małą, prostą aplikacje do zarządzania biblioteką - proste funkcje. Nie poradziłem sobie z wypożyczaniem książki. Sytuacja wygląda tak: w bazie danych mam 3 tabele: czytelnicy(id,imie,nazwisko,pesel), ksiazki (id,tytul,autor) i wypozyczenia(id_wyp,id_ksiazki i id_czytelnika) - wszystko jest ze sobą połączone i działa poprawnie(przez phpmyadmina wpisałem przykładowe wypożyczenia i działa). W aplikacji mam dwie listy rozwijane, które pobierają dane z moich tabel oraz pola typu radio. Przykładowo: z listy wybieram Jana Kowalskiego i Pana Tadeusza, zaznaczam opcje wypożycz no i zatwierdzam - książka powinna być wypożyczona, ale nie wiem(albo nie umiem tego zrobić bo szukałem sporo w internecie) połączyć czytelnika i książki z wypożyczeniem. Pokaże prawie cały kod, to będzie chyba najprosciej:
Możliwe, że coś w końcu namieszałem bo troszke zmieniałem kod szukając rozwiązania. Liczę na wasze wskazówki:) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przedszkole przedszkolem, ale zacytuje ci moj poprzedni tekst:
Cytat weź się zapoznaj wpierw z podstawami obsługi formularzy i zamknę temat. Wybacz, ale podstawy z obsługi formularzy naprawdę mógłbyś wpierw sam opanować. Na tym forum wymagamy odrobiny wkładu własnego, a znajomość podstaw obsługi formularzy do takiego "wkładu" się zalicza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 02:26 |