![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Czy da się w php zrobić jakoś tag który jest automatycznie zamieniany?
Załóżmy że mam takie coś:
i chciał bym dodać znacznik
tworzyło by kod:
Jest coś takiego możliwe? Szukam po manualu ale nie mogę znaleźć a nie chcę autorskiego systemu szablonów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie rozpisujecie się o wielkich systemach szablonów typu Smarty a ja chcę tylko tą jedną funkcje napisać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tylko to mi jest potrzebne do sprawdzania w szablonie czy jest ktoś zalogowany albo czy $wynik został wykonany, aby wyświetlić odpowiedni tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie rozpisujecie się o wielkich systemach szablonów typu Smarty a ja chcę tylko tą jedną funkcje napisać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tylko to mi jest potrzebne do sprawdzania w szablonie czy jest ktoś zalogowany albo czy $wynik został wykonany, aby wyświetlić odpowiedni tekst. Nie wszyscy się rozpisują o wielkich systemach szablonów, napisałem ci jak można to wykonać w php, wskazałem ci temat gdzie ja sam dopiero robiłem swój system szablonów. U mnie warunek który pokazałeś w pierwszym poście: Kod <if!$zmienna == cos>tekst wyświetlany po spełnieniu warunku</if> wyglądałby tak: Kod {if(!$zmienna == cos):} tekst wyświetlany po spełnieniu warunku {endif} po kompilacji: Kod <?php if(!$zmienna == cos): ?> tekst wyświetlany po spełnieniu warunku <?php endif ?> reasumując, tobie nie potrzebny nowy znacznik, bo możesz to zapisać w taki sposób jaki podałem wyżej (po kompilacji), ale możesz też wykonać na swoje potrzeby proty system szablonów (tak jak ja) który zdejmie przerobi klamry { } na tagi pgp <?php ?>. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 23:15 |