![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcę zrobić ciastko zawierające tablicę, jednak nie wiem jak bardzo mogę te ciastko zapchać. Tablica będzie zawierała liczby, maksymalnie trzycyfrowe (np [12, 321, 5,...]). Ciastko natomiast może ważyć najwięcej 4 kilobajty. Pytanie więc jak długa może być ta tablica, by nie przepełnić ciastka? Na przykład tablica czterystu liczb całkowitych (maksymalnie 3-cyfrowych) będzie ważyła mniej niż 4 kilobajty? A może mogę sobie pozwolić na jeszcze większą tablicę? pozdrawiam flaa |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z json_encode, upewnij się że przed enkapsulacją typy danych w tablicy są prawidowe (int lub float), dzięki temu nie zostaną dodane zbędne znaki cudzysłowia.
Nastepnie skompresuj przy uzyciu funkcji gzdeflate, koniecznie tej, nie pomyl z gzcompress ktore dopisuje niepotrzebny naglowek do kazdego wyprodukowanego ciagu i nie daje wyzszego poziomu kompresjo przy tak małej ilości danych. Na koniec użyj kodowania ascii85 zwanego rowniez base85. Takiego potworka walnij do cookie, przypisując do jednoznakowego klucza. Lepiej się nie da. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:24 |