![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym mając jakiś tekst w formie HTML gdzieś w jakiejś zmiennej, tak jakby przefiltrować, wyszukać
czyli obrazek tylko z konkretna klasą, chciałbym pobrać jego parametry i zachować np. pobrać jego src="link", po adresie chcę sprawdzić rozmiary oczywiście jeżeli nie ma w obrazku styli to chciałbym je stworzyć a jeżeli już są też je jakoś zachować dodając do stylu $width i $height, tak żeby było to w miarę uniwersalne. Myślę że trzeba by użyć regexp ale do końca to nie wiem jak powiedzmy chce zrobić coś w tym stylu:
oczywiście to było tylko takie zebranie kodu i dopiero kombinowanie co będzie mi potrzebne i jak użyć ale żebyś czytając to zrozumiał co chcę zrobić, bo kod oczywiście działać nie ma prawa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Kwestia tego że nie wiem jakie dobrać funkcje i jak mógłbym to sklecić żeby tak wyciągnąć osobno link do sprawdzenia obrazka a potem przerobić kod obrazka z dodatkowymi stylami itd. a potem wpleść to spowrotem Proszę o pomoc i pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Wydawało mi się że mój 1 post jest pytaniem. Problem polega na tym że samo odesłanie mnie do jakiejś funkcji której nie znam i której przykłady zdają mi się być nieprzydatne nie załatwi sprawy. (IMG:style_emoticons/default/aarambo.gif) Tam widzę jakiś zapis do XML itd... a ja nie chcę zbytnio ingerować w to co mam. Chce sobie coś zrobić w Joomli. Zrobiłem sobie regexp który jakby załatwia to co mniej więcej tu napisałem w normalnych artykułach. Problem polega na tym że dany komponent nie chce poprawnie działać dla modułu w którym też wstawiam taką grafikę, więc postanowiłem to zrobić ręcznie w PHP. Mogę też ręcznie styl do grafiki wstawiać taki jak chcę ale takie coś ułatwiłoby sprawę. Chodzi o to, że nie obrażając nikogo, odpowiedź którą jak na razie otrzymałem można porównać z czymś w stylu: "użyj do tego PHP". Dla tego poproszę o jakiś przykład na to co opisałem, żebym mógł to jakoś wykorzystać, zaadoptować to sobie już jakoś zaadoptuje. Drogi Przyjacielu. Jesteś śmierdzącym leniem i nie można na to spokojnie patrzeć. Takie gadanie może działa na Twoją nauczycielkie Języka polskiego, kiedy to będąc nieprzygotowany do odpowiedzi próbujesz wmówić, ze ona jest winna. Czy przynajmniej wpisałeś w wyszukiwarce na tym forum "Dom Document" celem przeczytania co już się tu u nas na ten temat powiadało w przeszłości? Jest to pytanie retoryczne, wszyscy doskonale wiemy że tego nie zrobiłeś, twoje śmierdzące lenistwo Cię przed tym powstrzymuje. Załączam serdeczne pozdrowienia. Pytaj dalej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 18:01 |