![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi sytuację z załączonej zrzutki: (IMG:http://www.trejderowski.pl/trash/php-fails-to-find-that-an-integer-is-an-integer.png) Patient ID jest liczbą (trzy (3) wydaje się być cyfrą, prawda?) wysłaną jako string (część URLa), następnie scastowaną na int, a mimo PHP wykłada się na próbie sprawdzenia tego faktu. I zamiast zrobić coś-niecoś w bazie danych, wywala zaprogramowany przeze mnie wyjątek. Nie mam bladego pojęcia, dlaczego if w tym konkretnym kawałku kodu i w tej konkretnej sytuacji zwraca FALSE? Z góry dzięki za wszelkie pomysły, czy opinie. Pozdrowienia, Trejder P.S.: W prezentowanym komunikacie o błędzie to ja dodaję cudzysłowy z obu stron prezentowanej wartości. I robię to dopiero w treści wyjątku. Nie one są więc problemem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Czy ty jesteś ślepy?
Gdzie masz ELSE-a? Przecież wyjątek zostanie wyrzucony ZAWSZE bez względu na wartość twojej właściwości. Dlatego napisałem o konstrukcji a nie o użyciu is_numeric.
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gratuluję dobrego humoru i pełnego sympatii podejścia do innych! Tak trzymaj...
Nie codziennie zdarza mi się kodowanie w środku nocy (w zasadzie zdarza mi się bardzo rzadko), więc już nie kumałem, o co Ci biega. Gdybyś napisał po prostu "Zapomniałes, koleś, else", to problem byłby rozwiązany jeszcze w nocy i nie byłoby całej dalszej dyskusji. Dzięki za zwrócenie uwagi, to nie pierwszy raz, gdy popełniam ten błąd, tak to jest, gdy się koduje w wielu językach jednocześnie i w nocy. Mimo wszystko podejścia do ludzi nie gratuluję, bo nie ma czego. Ze trzy tysiące lat ma powiedzenie, że mylenie się jest rzeczą ludzką, ale widać, Ty o tym zapominasz. W takim razie, serdeczne gratulacje, że Ty nie popełniasz błędów nigdy i żadnych... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.09.2025 - 04:11 |