![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 10 Dołączył: 21.10.2011 Skąd: UK / PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Walczę już chyba 3h z .htacces i ciągle nie chce mi serwer wyświetlać dobrze zmienionych linków. Serwer jest dobrze skonfigurowany pod htacces.
Chcę, aby linki wyglądały tak: /abcd.php => /abcd /abcd.php?go=efgh => /abcd/efgh Jakieś sugestie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z kolei ja się zapytam, jakie sa oznaki tego że "nie działa" ? Wpisujesz taki adres i wyskakuje ci jakiś błąd? Czy może linki które masz obecnie na stronie nie zmieniają się na nowe? Jeżeli to drugie, to od razu cię uprzedzę że te linki musisz samemu zmienić. Htaccess nie służy do zmiany zawartości treści która jest przesyłana do przeglądarki. Htaccess, przepisuje ci te linki wirtualnie, czyli jeżeli wpiszesz taki adres w przeglądarce, to taki adres zadziała, ale żeby gdzie kolwiek ten adres się pojawił to TY musisz go wpisać na swoje stronie, przykładowo w menu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:35 |