![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wiecie co, jak wejdą te Traitsy w php a to już nie długo, to jak najszybciej będę chciał się przebranżowić z php na inny język, najbliżej mi do c++ albo javy.
Straszne rzeczy się będą działy w php... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
@cojak: W jaki niby sposób Traitsy miałby niszczyć polimorfizm czy inne cechy kodu? Przecież to nic innego jak rozbicie kodu klasy na kilka plików / bloków. Ostatecznie o ile dobrze się orientuję obiekt utworzony na podstawie klasy korzystającej z traitstów będzie zachowywał się dokładnie tak samo jak ten utworzony na podstawie klasy gdzie zamiast use Abc będzie przekopiowany kod traitsa(u?) Abc. No może w Reflection API pojawi się kilka nowych metod pozwalających taką zmianę wychwycić. Kurde, dochodzę do wniosku że fora to nie są dobre miejsca na prowadzenie takich dyskusji, bo mnie się nie chce opisywać tego wszystkiego ;/ Sorry Crozin, ale na prawdę dużo mam przeciwko traitsom a nie opiszę tego tutaj. Dla mnie to jest anty OOP. Pomyśl sobie że masz strategię, przekazujesz sobie obiekt i wywołujesz metodę której nie ma nawet interfejs! To będzie dopiero... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 20:29 |