![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wiecie co, jak wejdą te Traitsy w php a to już nie długo, to jak najszybciej będę chciał się przebranżowić z php na inny język, najbliżej mi do c++ albo javy.
Straszne rzeczy się będą działy w php... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Skoro sa to cechy to wedlug mnie jako filtr bbcode te traitsy lepiej sie zdaja niz jaka kolwiek klasa czy interfejs...poprostu dodamy odpowiednia ceche do obiektu/metody...
Byc moze zle to interpretuje nie potrafie tak tego teraz pokazac na kodzie ale z samej idei czym sa traits'y ja to tak odbieram. Owszem mozna to zrobic za pomoca zwyklej klasy jak juz wspomniales ale to wedlug mnie byloby bardziej trafne... Cytat Interfejsy nigdy nie miały służyć za wielodziedziczenie (implementacji). Zostały stworzone właśnie w celu pozbycia się wielodziedziczenia. Nie powiedzialem ze mialy do tego sluzyc lecz tylko symulowac w pewnym sensie ich dzialanie czyli dajac nam mozliwosc wymuszania na pewych klasach uzywania pewnego "intergejsow" metod. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 18:42 |