![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam system logowania, gdzie w bazie dorobiłem sobie pole admin = tinyint 1/0 i teraz robię sobie wyświetlanie pewnych elementów menu dla zalogowanych użytkowników z admin = 1 i mam takie coś
Na początku includuję bazę i pobieram wartość mnie interesującą czyli admin
i teraz kod odpowiedzialny za weryfikację gdzie korzystam z "czy zalogowany" i "czy admin=1"
nie wiem, czy dokładnie dobrze sobie to obmyśliłem. Bo inni użytkownicy bez admin=1 widzą to pole w menu ;/ Przypuszczalnie źle sobie warunek wypisałem, czy też pole "admin" w mysql może być zarezerwowane i nie widzi? Ten post edytował adek- 24.10.2011, 14:07:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
blooregard faktycznie, skopiowałem po prostu część kodu i wkleiłem bezmyślnie. Tak szukałem nawet informacji odnośnie sprawdzania czy user jest adminem itp i dałem sobie warunek który i tak mi nie działał, ale dla własnej ciekawości muszę to ogarnąć więc będę szukał jeszcze informacji na ten temat, bo przez brak wiedzy nic konkretnego nie potrafiłem znaleźć
a co do wypowiedzi Sephirus to faktycznie, zacząłem się bawić i przy tworzeniu sesji użytkownika $_SESION['login']
dorobiłem sobie jeszcze raz takie coś tylko dodałem w mysql_query warunek and admin=1 i stworzyłem
i kod który ma być widoczny dla admina podaję tak
tylko jest jeden motyw, muszę zrobić buttona wylogowania osobno dla session admin i dla session login bo jeśli zrobię
to albo nie widzi go user, jeśli drugi isset bez ! to nie widzi go admin, nie rozwarstwiam się na razie nad tym bo muszę uciekać, postaram się znaleźć odpowiedni warunek jak wrócę z pracy Ten post edytował adek- 24.10.2011, 17:34:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:48 |