![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanko - mam w bazie pole "username" - tam jest zapisany nick usera. Teraz tworzę sklep i chcę zrobić zmianę nicku za sms. No i w profilu usera, jeśli zmienił nick chociaż raz, chcę wyświetlić o tym informacje, np. User X zmienił nick dnia Y na nick: Z No i mogę dodać pole w bazie o nazwie np. "old username", "date_change_username" i będzie ok. Ale chodzi o to, że jeśli user zmieni nick np. 3 razy to to mi już wyjdzie z obiegu, bo to będzie zapisywać zmiany tylko z obecnego na nowy (i wtedy obecny wchodzi jako stary, a nowy jako nowy - wiadomo). Jak zapisać większą ilość zmian nicku? I jak uzyskać liczę, ile user razy zmienił ten nick? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale ja w bazie mam zapisane różne inne wyniki i one są chyba inaczej zapisywane niż NOW();
Spójrz, przykładowe pole "date": Typ pola: int(11) i zawartość: 1319311489 Jak takie coś uzyskać tutaj, w tej zmianie nicku? To jest ta funkcja NOW(); ? To jest chyba ta metoda, co zlicza ilość sekund, które upłynęły od 1970r. tylko też nie wiem jak to się nazywa, ani jak uzyskać taki efekt? Ten post edytował Mody23 23.10.2011, 11:46:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 17:14 |