![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje pomocy z przeniesieniem sesji na inny plik, i by był w ten sam sposób wykrywany. Stronę i logowanie mam na index.php, a po zalogowaniu chciałbym by sesja była przeniesiona na main.php, lecz próbowałem chorych sposobów np. na przenoszenie zmiennych itp. ale to nie wyszło. Wiecie jak przenieść sesję?
Pozdrawiam, Maxie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc wytłumaczę jak to działa, a jak to by miało działać. Więc tak: loguję się i include zmienia panel logowania na panel użytkownika. A następnie w panelu użytkownika mamy link do podstrony main.php. Gdy przechodzę do main.php to ani nie mogę "pobrać" zmiennej nazwy użytkownika, ani nie mogę wykryć czy sesja jest włączona czy wyłączona (domyślnie wyłączona oczywiście). I teraz chciałbym by po przejściu do main.php sesja była przeniesiona i strona była chroniona przed niezalogowanymi oraz można było "pobrać" zmienną nazwy użytkownika (na razie do main.php da się wejść z każdej innej strony bez problemu).
Ktoś wie jak mi pomóc? Pozdrawiam, Maxie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 05:49 |