![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Najlepsza Strona
Zdopingowany krytycznymi uwagami o WorstSite.pl przedstawiam do oceny stronę propagującą czystość. Idea i webutility wg. mojej oceny jest trudne do podważenia ale proszę o krytyczne spojrzenie. Najgorszą stronę przerobiłem na przyjazny i znany wszystkim webmasterom obraz. Także proszę o nowe spojrzenie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twist Poprawny kod HTML to 100% poprawności strony niezależnie od przegladarki. Każda poważna przeglądarka za bazę bierze standard opracowany przez W3C. Dokumenty inne niż ten standard są tylko osobliwością. Przedkładanie design,accesibility,usability i innych takich osobliwości nad poprawność językową jest wymówką i ucieczką niedouczonych. Bzdurą jest nagminne przeświadczenie ,że jak dobrze wychodzi w przeglądarkach to ok. Nie stosuj DOCTYPE html PUBLIC .Gówno lakierowane też dobrze wygląda./taka sentencja/ Tyle mojej skromnej wiedzy na w/w. Doceniam wysiłki zmierzające do atrakcyjności stron ale czy tak trudnym jest przełożenie na poprawny HTML. Ja rozumiem taki Facebook ze swoją przestrzenią fb i jeśli wnosi coś dobrego to chwała. Ale ja drobny wytwórca rzeczy niekoniecznie potrzebnych staram się by były przynajmniej prawidłowo zrobione i tego życzą moje nieudolne strony. Sorry, ale ja wstawiam target="_blank" i w dupie mam, że strona jest przez to niezgodna. W3C zrobiło babola wyprzedającego naszych użytkowników, nie dostosuję się do nich. Pomysł ok, zabawa fajna, jak ktoś chce, to może się i promować w ten sposób, czemu nie. Niestety, mojej strony (http://kochambaltyk.pl) nie zgłosiłem, bo nadawała się tylko do najgorszych (przez ten _target, a jakże). Może faktycznie walidacja ze standardami powinna być tylko podstawą do myślenia o faktycznym rankingu stron? Ten post edytował Janusz1200 22.10.2011, 21:06:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 09:22 |