![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
stałem się szczęśliwym posiadaczem komputera stacjonarnego (pierwszy raz od 5 lat ;-) ). Komputera ma licencję na Vistę Buissness. Mam jednak dostęp do MSDNA, a więc mogę zainstalować każdy system operacyjny i nie wiem, który wybrać. Moja konfiguracja to: - c2duo 2,4 GHZ - ram 2gb - płyta główna iQ965 Zamierzam ten komputer wykorzystywać głównie do obróbki prostych filmów i może trochę grafiki w programach graficznych. Ogólnie zastanawiam się nad XP lub Windows 7. Windows 7 byłby lepszy, ale obawiam się o Ram, a nie zamierzam dokupować nic do tego komputera. Jak myślicie - jaki system będzie dla tego komputera najlepszy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Hmm przeglądam internet i wg. producenta mój sprzęt (zestaw Fujitsu Siemens Esprimo E5916) nie jest kompatybilny z win7 - faktycznie nie mogę znaleźć sterowników do tej płytki... Zdaje się, że mam więc wybór vista vs xp. Ja bym się zdecydował na XP, ale to moja subiektywna ocena, bo na co dzień korzystam jedynie z Linuxa - Ubuntu 10.04 LTS/Gnome 2.32 w pracy oraz Debiana Testing (Weezy)/Gnome 3/Gnome Shell na prywatnym laptopie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 10:09 |