Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wysłanie mailingu do tysiąca osób
gg1985

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Wywala mi się skrypt (limit wykonania skryptu 30 sek), gdy wysyłam mailing do prawie tysiąca osób. Robię to przez funkcję mail, która jest wewnątrz foreacha. Jak można inaczej?

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
pitbull82

-----

No właśnie też się tak zastanawiałem jak to najlepiej zrobić - przy rozsyłce małej liczby maili, po prostu w cronie co minutę wysyłam 1 mail i po sprawie. Jak jednak to sensownie zrealizować w przypadku większej liczby maili? Teoretycznie przy każdym cronie mogę wysyłać x maili, ale może tak być, że crony zajdą na siebie przez co niektórzy dostali by te same maile. Jest jakieś sprawdzone rozwiązanie czy może trzeba sobie wymyślić sposób, żeby takie przypadki nie miały miejsca.
+Quote Post
by_ikar

-----

Cytat(pitbull82 @ 20.10.2011, 17:45:36 ) *
No właśnie też się tak zastanawiałem jak to najlepiej zrobić - przy rozsyłce małej liczby maili, po prostu w cronie co minutę wysyłam 1 mail i po sprawie. Jak jednak to sensownie zrealizować w przypadku większej liczby maili? Teoretycznie przy każdym cronie mogę wysyłać x maili, ale może tak być, że crony zajdą na siebie przez co niektórzy dostali by te same maile. Jest jakieś sprawdzone rozwiązanie czy może trzeba sobie wymyślić sposób, żeby takie przypadki nie miały miejsca.

Zakładam że maile przechowujesz w bazie, więc albo kasujesz maila którego wysłałeś, albo zapytanie (aktualizacje rekordu, o informację że mail został wysłany) obejmujesz transakcją, dzięki czemu baza danych zajmie się tym żebyś 2x tego samego zadania nie wykonał.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.12.2025 - 11:47