![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie! Jestem w trakcie tworzenia własnego systemu do zarządzania wykonywanymi projektami.
I utknąłem... Jak w php rozwiązać sprawę dodawania nowych projektów? Już tłumaczę o co chodzi... PRZYKŁAD (IMG:http://img38.imageshack.us/img38/480/ryss.png) 1. Strona głowna. Klikam w "wykonane" i, 2. Chce tam przycisk/link "dodaj projekt", 3. Otwiera mi się formularz i wypełniam - "nr projektu", "nazwa" , "data" - 1033 - podnośnik - 20.10.2011 - ZAPISZ 4. Po czym klikam w 1033 i poniżej wyświetla mi się okienko ze szczegółowymi plikami projektu... Przycisk "dodaj podzespół" służy do dodawania poszczególnych podzespołow projektu PODNOŚNIK a "dodaj element" daje możliwość dodawania elementów składających się na dany podzespół... Pytanie brzmi: Jak to w php'ie zrobić? Czy jest możliwość dodawania w tym przypadku nowego projektu, który od razu da mi możliwość kliknięcia w jego numer. I rozwinięcia kolejnego kroku do którego będę mógł dodawać podzespoły i elementy danego projektu? Te części to są pliki które można ściągnąć (cylinder, tłok, ramię) a są przechowywane na serwerze. Wogóle bajecznie by było jak tworzyłyby mi się te katalogi w takiej samej strukturze jak na stronie. Czyli dodając nowy projekt tworzy mi się katalog o nazwie PODNOŚNIK. A w środku kolejny -> PODSTAWA i CZESC GORNA wewnątrz których mam poszczególne pliki. W jaki sposób moża to rozwiązać jesli się w ten sposób da. Chyba, że strasznie pokomplikowałem i utrudniłem ten mam nadzieje nie aż tak bardzo skomplikowany problem... Ten post edytował codeine 20.10.2011, 22:43:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby uniknac przyszlych problemow dodam tez, ze wazne sa ustawienia serwera (jak maksymalny rozmiar uploadowanego pliku). Wazne jest tez odpowiednie zabezpieczenie katalogow (przez .htaccess) aby nikt nie mogl pobrac sobie Twoich projektow. Oczywiscie inne zabezpieczenia (przed SQL injection itp.) sa rownie wazne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 23:48 |