![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam plik test.txt który wygląda tak:
ID#Imie Nazwsiko##ID2#UL. nazwa_ulicy Jak wyświetlić osobno: Imię: Nazwisko: Nazwa ulicy(bez tego UL.): |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze - strasznie to zagmatwałeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Przede wszystkim niepotrzebnie liczysz jakiekolwiek literki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (te 2 fory) Jeżeli dasz $linijki = explode("\n",iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8',file_get_contents('pliki_txt/test.txt'))); to już masz tabelę z liniami, którą następnie wystarczy tylko explodować po "#" pustą linijkę rozpoznasz po tym że tabela wynikowa z ekslozji linijki będzie miała 1 wiersz lub sama linijka będzie pusta (jak masz to sprawdzane) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Co do wydajności. Raczej się szybciej tego nie da zrobić chyba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wyrażenia regularne Ci zwróciły całą tabelę wszystkich potrzebnych pól naraz ale wydaje mi się, że byłoby to wolniejsze Reszta ok (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Sephirus 18.10.2011, 12:15:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze - strasznie to zagmatwałeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Przede wszystkim niepotrzebnie liczysz jakiekolwiek literki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (te 2 fory) Jeżeli dasz $linijki = explode("\n",iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8',file_get_contents('pliki_txt/test.txt'))); to już masz tabelę z liniami, którą następnie wystarczy tylko explodować po "#" pustą linijkę rozpoznasz po tym że tabela wynikowa z ekslozji linijki będzie miała 1 wiersz lub sama linijka będzie pusta (jak masz to sprawdzane) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Co do wydajności. Raczej się szybciej tego nie da zrobić chyba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wyrażenia regularne Ci zwróciły całą tabelę wszystkich potrzebnych pól naraz ale wydaje mi się, że byłoby to wolniejsze Reszta ok (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) to jeśli wstawię $linijki = explode("\n",iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8',file_get_contents('pliki_txt/test.txt'))); to jak wyświetlić te dane bo już się zgubiłem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 14:03 |