![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
1. Pytanie to: Wiem że można dodawać dany ciąg znaków do danego rekordu i kolumny ale jak usunąć fragment? Zakładamy ,że mam Tabele która ma rekordy i 2 kolumny("ID","COS") Zawartość rekordu 1,"BLA" 2,"blabla" Teraz chciałbym z rekordu 1-wszego z kolumny "COS" usunąć fraze "LA" czyli w kolumnie COS pozostanie wtedy "B". PYTANIE 2: Mam taką samą tabele jak wyżej ("ID","COS") REKORDY: 1,"BLAA" W rekordzie 1-wszym w kolumnie "COS" chciałbym zliczyć ilość liter A, (zwroci 2); Tu od razu proszę o przykład bo kombinuje i nie wychodzi Pozdrawiam. Ten post edytował dram 15.10.2011, 23:47:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie i jeszcze raz nie, kolego. Pisząc bzdury miałem na myśli NULL i wartości tekstowe. Nie możesz wstawić wartości do wartości (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zaznaczę Ci na czerwono to co masz źle. Aby wartość auto increment zrobiła swoje, po prostu ją pomijasz. Żeby natomiast wstawić konkretną wartość przy INSERT SELECT, wrzuć ją do SELECT. Czyli np. SELECT pole1, pole2, 'wartość', pole3 itd.
INSERT INTO `gangi_arch` (NULL, // 2 linia nazwa_gangu, poziom_gangu, doswiadczenie_gangu, nazwa_graczy, nazwy_oczekujacych_graczy, ilosc_zabojstw, status_oczekujacy, data_utworzenia, 'DJ.Dr@M | ToMeK-rozwiazanie', '16-10-2011-21-39-7') SELECT nazwa_gangu, poziom_gangu, doswiadczenie_gangu, nazwa_graczy, nazwy_oczekujacych_graczy, ilosc_zabojstw, status_oczekujacy, data_utworzenia FROM `gangi` WHERE `nazwa_gangu` = 'Dram TEAM' |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 12:37 |