![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2010 Skąd: Opole Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
właśnie uczę się o wzorcu singleton. W teorii już wiem o co tam chodzi. Byłbym wdzięczny jakby ktoś lakonicznie przedstawił jak używać tego w praktyce (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze, a co gdy klasa dziedziczy po głównym kontrolerze? Nie moge sobie poradzić z tym, aby wszystko było ok gdy konstruktor jest prywatny, nic mi nie działa. Próbowałem stworzyć osobną funkcję (w klasie głównego kontrolera), która przypisze do pola $this->load instancję klasy, która ładuje mi inne pliki (klasy), ale w miejscu wywołania kontrolera głównego i właściwego nie działa (stwierdzam, że nie działa, bo mimo, że w tej funkcji znajduje się echo 'test';, nic nie wyświetla), a później w ogóle mi wyskakuje błąd, że nie można używać zmiennej $this w kontekście "nie obiektowym", mimo, że wywoływana funkcja znajduje się w klasie głównego kontrolera ;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:48 |