![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 14.06.2007 Skąd: Chesterfield UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...gdy 00:00 juz dawno temu minelo, mysli zamiast prowadzic do klarownych rozwiazan slimacza sie we wszystkich kierunkach lepiac sie do siebie nawzajem i nawet budowanie foreacha wymaga zebrania sie w sobie i skupienia uwagi?
... termin oddania projektu za kilka godzin - w poniedzialek rano (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) - szczesliwie calosc na finishu, ostatnie kody w phpie, potem jeszcze animowany slider z karuzelka w jquery i calosc bedzie smigac jak ta lala (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) - tylko czemu koncowki projektow z krotkimi terminami sa zawsze takie ciezkie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A czy Ty znasz to uczucie, gdy siadasz do kodu, który sam pisałeś kilkanaście tygodni temu i gdyby nie komentarze oraz przebłyski jak to miało mniej więcej działać za żadne skarby bez analizy kodu byś nie załapał po jaką cholerę zrobiłeś tak a nie inaczej? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Ja dziś wziąłem do ręki ten kod (dla utrudnienia usunąłem komentarze), a i tak patrzyłem na swoje niektóre konstrukcje i zastanawiałem się "Ki czort?". Tak niewiele linijek, ale trochę czasu mi zajęło zanim zakminiłem czemu obliczanie $place wygląda tak, a nie inaczej i dlaczego w foreachu mam dodatkowo rzutowanie na tablicę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) To właśnie tam bowiem tkwi cały sekret dlaczego później mam możliwość prostego użycia gdzieś w czeluściach kodu prostego sprawdzenia "jest-nie ma". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:04 |