|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam próbuję zrobić coś takiego co pokaże mi zmianę danych na stronie poszczególnych wpisów mysql.
Czyli np. mam 3 wartości liczbowe, które edytuję w panelu poprzez www (mysql -> update) i np jeśli zmienię tylko wartość jednej liczby, chcę aby np się pogrubiła. Moja wizja jest taka i powiedzcie mi czy to zadziała... Chcę zrobić w mysql owe 3 wartości, ale w dwóch wersjach np A i B. I np są one zapisane w polu A, jeśli zmieniam wartości to np zczytuej pole A zapisuje w polu B i pole B ustawiam nowe wartości, a później porównuje A i B i jeśli coś się zmieniło to warunek if wyrzuci mi np zmienioną wartość jako pogrubioną? Da radę, czy jest coś łatwiejszego niż moja kombinatoryka? Przykład np mam owe wartości takie w polu A (2, 2 ,2), daje edytuj i wpisuje (2, 1, 2) i przy submit kopiują się wartości z A do B,( czyli B ma 2,2,2) a, A nowe wartości (2,1,2). Wyświetlam na stronie warunek if A!=B to pogrub, czyli w tym wypadku (2,1,2) ? ------- chyba, żeby zrobić coś takiego, że dane za każdym razem się dodają i porównują się ostatnie 2 wpisy hm?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował adek- 1.10.2011, 14:37:26 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
Cycofiasz masz rację, string w postaci bitu danych był by dobry, ale powiem szczerze, że jak napisałem to zacząłem działać i próbowałem tak jak sobie to ubzdurałem i wyświetla mi dobrze kolorując całe pole TD za pomocą warunku:
ale nie wiem jak automatycznie mają się dane wprowadzać z A do B ... wartości A to są np "wal_k", a dla B będzie to "wal_kb" i analogicznie z innymi "b" na końcu
--------------------EDITED Działą powyżej poprawiłem kod dla potomnych, jak by chcieli zrobić kopiowanie automatyczne. Pzdr Ten post edytował adek- 2.10.2011, 16:46:33 |
|
|
|
adek- wyświetlanie danych mysql i notyfiakcja po zmianie. 1.10.2011, 14:28:03
cycofiasz Ja bym dorobił 1 dodatkową kolumnę w której przech... 1.10.2011, 14:42:43 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 22:24 |