![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Spędziłem ostatnie 2 godziny szukając funkcji która przerwie nawiązane połączenie z serwerem. Mam skrypt w którym użytkownik nawiązuje połączenie z plikiem video na serwerze. Włączenie video jest rejestrowane w bazie danych. Chcę zrobić tak, że gdy włączy inne video na stronie to połączenie z tamtego video zostanie przerwane. Pozwoli mi to uchronić serwer przed programami do ściągania video z czym mam ostatnio problem. Osoba wchodzi włącza taki program, włącza 10-15 video i ten program ściąga je naraz. Dzięki przerwaniu połączenia osoba nie będzie w stanie ściągać pliku po próbie oglądania innego video ponieważ inny link do video zostanie zapisany do bazy. Podczas porównywania linku z bazy z tym co osoba chce zobaczyć właśnie chcę przerwać nawiązane połączenie do tego ostatniego video. Znalazłem tylko http://php.net/manual/pl/features.connection-handling.php ale to tylko zwraca status połączenia, ignore_user_abort ignoruje zerwanie połączenia. Nigdzie nie mogę znaleźć jak zerwać połączenie, die; nie ubija wcześniej nawiązanego połączenia. Proszę o nakierowanie mnie na coś sensownego. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko po co zamykać połączenie, jak wystarczy że wszystkie pliki które pobiera użytkownik, wcześniej przechodzą przez skrypt, który podczas pobierania będzie sprawdzał czy dana osoba pobiera już plik. Niepotrzebnie sobie komplikujesz sprawę. Zrób skrypt który ci będzie pobierać i wysyłać do użytkownika dany plik (od razu uprzedzam, żebyś odpuścił read). Dzięki temu zarówno będziesz mógł kontrolować co kto pobiera, jak i z jaką prędkością (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) jak nie wiesz jak się zabrać za coś takiego, najlepiej poszukaj już gotowych rozwiązań, tutaj na forum jest taki temat: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=140280
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 08:16 |