![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
www.worstsite.pl
Ranking stron pod względem ilości błędów w kodzie HTML. Wprowadzony adres jest automatycznie walidowany przez W3C. Dla stron z błędami odczytywane są ,także automatycznie, title i description i w tej postaci publikowane w kolejności błędów. Proszę o ocenę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ooo... dalsza część "wygląd vs poprawność kodu" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Na samym początku chcę powiedzieć, że dla mnie dobra strona internetowa to przede wszystkim strona z dobrą treścią. Jeśli jeden blog miałby starawą grafikę, i kilka/kilkanaście błędów w kodzie, ale za to bardzo dobre artykuły, częściej odwiedzałbyś ten właśnie blog, czy może jakiś inny ze słabymi artykułami, ale za to z bezbłędnym kodem i super nowoczesnym designem? Wydaje mi się, że wybrałeś pierwszy. Co oczywiście nie usprawiedliwia pierwszego bloga - gdyby jeszcze zmienił grafikę i poprawił kod, byłoby całkiem super. Niemniej jednak najważniejsza jest treść strony, niż to jak ona wygląda czy jaki ma kod. Te sprawy są drugorzędne(co, nie znaczy, że nie ważne). Co do strony... gdy ją zobaczyłem sam się przestraszyłem. Ona rzeczywiście odpycha. I nie wiem, dlaczego Ty jesteś aż tak uczulony na ten kod. Okej jest on ważny, ale przesadzasz... strona www to nie tylko kod (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) To, że jedna strona ma zły kod nie oznacza, że jest całkiem do bani(czytaj to co napisałem wyżej). Smieciem nazwałbym stronę która ma ma: słabą treść(przede wszystkim), źle napisany kod oraz odpychającą grafikę. A Ty zbierasz wszystkie strony tylko z błędnym kodem i nazywasz "śmieciami". Dlaczego? Zgodzę się z tym, że osoba/firma która oferuje usługi tworzenia stron internetowych sama zawsze powinna dbać o poprawność kodu. Największy żal, jest wtedy gdy firma każe sobie płacić za to żeby strona była zgodna z W3C (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Więc ja to rozumiem tak: "jak dasz 200zł więcej, to zrobimy Ci poprawnie stronę, jak nie, to zrobimy to byle jak" - no i to są oczywiście "profesjonaliści". Smiech na sali, naprawdę. A to, że strona firmy tworzącej strony ma błędy w W3C to dla mnie nic nowego, oczywiście nie powinno to mieć miejsca, ale niestety. Podobno na najlepsze firmy nie muszą się promować w internecie, bo nie szukają klientów - klienci sami do nich przychodzą. Ten post edytował jacked 26.09.2011, 17:30:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 10:15 |