![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
przymierzam się do zakupu konsoli do grania. W zasadzie do wyboru mam PS2, PS3 oraz Xbox 360. PS2 jest zdecydowanie najtańsza z tego zestawu, PS3 i Xbox 360 są mniej-więcej w podobnej cenie. Chciałbym się jednak poradzić Was co do wyboru. Nowy PS2 z dodatkowym padem i kilkoma (4) grami wyjdzie mnie ok. 600 zł. Nie jest to więc szaleńcza kwota. Same gry również są taniutkie (w okolicach 50 zł) dlatego, że mają już swoje lata. Nie jestem maniakiem gier więc powinno starczyć. PS3 i Xbox 360 to już wydatek rzędu 1500 - 2000 zł (również z dodatkowym padem i kilkoma grami). Wychodzi więc co najmniej 3x drożej. Patrząc jednak na filmiki na Youtube graficznie gry prezentują się o niebo lepiej. Wiadomo - nowsza technologia. Jednak patrząc na ceny gier na te konsole jestem trochę przerażony - większość w okolicach 150 - 199 zł. Z jednej strony zatem lepiej kupić PS2 i więcej gier, z drugiej strony jednak coś nowszego i mniej gier licząc, że z czasem stanieją. Kolejna sprawa: gra multiplayer? Wybaczcie mi niewiedzę, ale czy w przypadku PS2 również byłaby możliwość gry przez sieć? Generalnie czy taka gra jest płatna. Czytałem, że np. dla PS3 jest ona bezpłatna, a jedynie ściąganie dodatków czy innych dupereli jest płatne (nie interesuje mnie to). Jak wygląda "wejście" w sieć? PS3 obsługuje WiFi więc domyślam się, że wystarczy odpalić router i śmigać. Czy PS2 działa w ten sam sposób? Aktualnie mam internet Netii (1 Mb) - czy da radę? Przyznam, że kilka lat temu sporo grałem w Wolfenstein: Enemy Territory przez sieć i taka rozgrywka mnie bardzo wciąga, dlatego chciałbym móc grać przez sieć. Jeszcze do wczoraj byłem przekonany do PS2, ale dziś już nie jestem pewien. Dlatego prosiłbym Was o jakąś poradę. Pozdrawiam, pion |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisy koncertów z dźwiękiem w systemie 5.1 to sporo danych na płytce. To jest dobry argument za blu-ray.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 21:45 |