![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, czy ktoś tutaj wie jak najprościej zrobić taki "znak wodny" jak ma kwejk.pl? Normalnie na ich stronie zdjęcia wyświetlają się bez niego ale po kliknięciu prawym/pokaż obrazek na samym dole obrazka pojawia się biały pasek i adres strony kwejk.pl
Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fajnie, że opisałeś to na samym początku.
Na sam początek tego skryptu wklej to co się znajduje między CREATE WATERMARK FUNCTION a FILE PROCESSING FUNCTION i zaraz po:
wstaw
@DOWN: chodziło mi o fragment tego skryptu http://911-need-code-help.blogspot.com/200...th-another.html Ten post edytował tehaha 25.09.2011, 23:59:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na sam początek tego skryptu wklej to co się znajduje między CREATE WATERMARK FUNCTION a FILE PROCESSING FUNCTION Która funkcja jest która? Mówisz o tym kawałku?
@EDIT: Nie miałem pojęcia, że chodzi Ci o skrypt z innej strony. W tym wspomnianym przez Ciebie fragmencie nie trzeba wprowadzać żadnych zmian? @EDIT Dopiero teraz miałem czas, żeby to sprawdzić. Śmiga elegancko, dzięki tehaha oczywiście leci "pomógł" a teraz mam jeszcze takie dodatkowe pytanko. Jeśli bym chciał aby ten watermark nie nakładał się na obrazek ale żeby dodawał biały pasek np. 20px na dole obrazka wzdłuż jego poziomej krawędzi i na tym pasku dopiero widniał by napis czyli adres strony. Jak by to zrobić? Zakładam, że wymagana jest edycja tej części kodu watermarka:
Mógł bym prosić o wskazówkę jak to zrobić o ile jest to możliwe przy takim kodzie? Ten post edytował Gray 6.10.2011, 23:32:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:25 |