![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, piszę skrypt, który ma odpowiadać za zmianę języka witryny dla danego użytkownika serwisu (oparcie o adres IP dla gości) i mam pewien problem, gdyż mam do wyboru 3 języki (PL,EN,DE).
Chcę aby po kliknięciu w jedną z flag wysunęło się okienko w dolnym rogu witryny (pozycja fixed), gdzie pojawia się tekst o wyborze języka, informacja o ładowaniu języka itp. To zrobiłem i działa bez zarzutu ale problem tkwi w tym, że do każdego skryptu dodałem zapytanie SQL, które ma update'ować rekord danego użytkownika np. gdy jego aktualny język to "pl", a kliknie w flagę angielską to zapytanie ma z'update'ować rekord dla jego IP w komórce "lang" z "pl->en". Mój kod wygląda tak:
Wszystko działa ładnie, lecz nie ważne którą flagę kliknę, zawsze wywoływane jest ostatnie zapytanie mySQL, w tym przypadku dla języka PL. Dla przykładu: mój aktualny język to EN, klikam w DE, a skrypt i tak wywołuje zapytanie dla PL i zmienia mi język na PL a nie na DE. Próbowałem to robić na wiele sposobów, lecz jeszcze nie udało mi się znaleźć odpowiedniego, dlatego piszę na forum mając nadzieję, że ktoś z Was mi pomoże ![]() Za pomoc będę niezmiernie wdzięczny. Za każdą odpowiedź daję "POMÓGŁ" ! Serdecznie pozdrawiam. Kamil Dunaj. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Poprawka:
<li lang="de" class="lang_de <?php if($GUEST['lang']=='de') {echo 'active';} ?>" title="flaga"></li> analogicznie reszta var a = $(this).attr("lang"); No i tu: $sql=mysql_query(...) or die(mysql_error()); wstawiłeś zapytanie? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poprawka: <li lang="de" class="lang_de <?php if($GUEST['lang']=='de') {echo 'active';} ?>" title="flaga"></li> analogicznie reszta var a = $(this).attr("lang"); No i tu: $sql=mysql_query(...) or die(mysql_error()); wstawiłeś zapytanie? To już sobie poprawiłem lecz zamiast atrybutu lang dałem id, tylko nie to że nie podmienia na poste pole czy coś tylko w ogóle nie podmienia. A zapytanie oczywiście, że dałem ![]() Gdzie może być błąd ? ![]() Do tego w pliku PHP zmieniłem z $_POST[a] na $_POST['a'] i nic ![]() Ten post edytował peja1990 22.09.2011, 20:38:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:47 |