![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam stronę z kawałami, Każdy użytkownik może dodać swój kawał. Baza wygląda tak:
No i w jaki sposób mógłbym sprawdzić czy jakiś kawał nie występuje dwa razy? Myślałem nad tym aby napisać kod w php i sprawdzać np. 100 znaków w każdym, i jeśli są takie same, to po prostu dostaję komunikat, które kawały są takie same... Dobrze by było aby np. ten kod nie zwracał uwagi na myślniki, czy <br> lub \r\n bo mogę być takie same kawały, a np. jeden ma myślnik a drugi nie.. I np. jeśli są kawały krótsze niż 100 znaków to aby kod sprawdzał np. tylko 50 pierwszych znaków.. W jaki sposób w ogóle zabrać się za napisanie takiego kodu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, tylko ja dalej nie wiem w jaki sposób mam to porównywać:
mam np. taki kod
No i ok, wyszukuje kawały z idzie baba.. Tylko co ja mam przekazywać do parametru AGAINST? Jak to porównywać, tego nie potrafię zrozumieć? Takie coś udało mi się zrobić: http://www.mini-gry.net/alegro/kod.php Plik:
Już widać na pierwszy rzut oka, że 9 linijka jest 2 razy.. W jaki sposób napisać kod aby to wychwycił? Ten post edytował xamrex 22.09.2011, 18:26:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:26 |