![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, piszę skrypt, który ma odpowiadać za zmianę języka witryny dla danego użytkownika serwisu (oparcie o adres IP dla gości) i mam pewien problem, gdyż mam do wyboru 3 języki (PL,EN,DE).
Chcę aby po kliknięciu w jedną z flag wysunęło się okienko w dolnym rogu witryny (pozycja fixed), gdzie pojawia się tekst o wyborze języka, informacja o ładowaniu języka itp. To zrobiłem i działa bez zarzutu ale problem tkwi w tym, że do każdego skryptu dodałem zapytanie SQL, które ma update'ować rekord danego użytkownika np. gdy jego aktualny język to "pl", a kliknie w flagę angielską to zapytanie ma z'update'ować rekord dla jego IP w komórce "lang" z "pl->en". Mój kod wygląda tak:
Wszystko działa ładnie, lecz nie ważne którą flagę kliknę, zawsze wywoływane jest ostatnie zapytanie mySQL, w tym przypadku dla języka PL. Dla przykładu: mój aktualny język to EN, klikam w DE, a skrypt i tak wywołuje zapytanie dla PL i zmienia mi język na PL a nie na DE. Próbowałem to robić na wiele sposobów, lecz jeszcze nie udało mi się znaleźć odpowiedniego, dlatego piszę na forum mając nadzieję, że ktoś z Was mi pomoże ![]() Za pomoc będę niezmiernie wdzięczny. Za każdą odpowiedź daję "POMÓGŁ" ! Serdecznie pozdrawiam. Kamil Dunaj. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Super, a potrafisz to zrobić tak jak należy i żeby działało tak jak to opisałem ?
Może napisze ktoś przynajmniej jak zrobić z tego jedną funkcję i jak zainicjować wartość ID dla kodu php w JS. Np: var sql = ['<?php mysql_query('UPDATE guests SET lang="TUTAJ WARTOŚĆ ID" WHERE ip="'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'"') or die (mysql_error()); ?>']; Ten post edytował peja1990 22.09.2011, 14:17:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:01 |