![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki oto problem mam sobie 4 tabele:
jak widać w każdej z nich jest jakaś kolumna odpowiadająca za datę wstawienia.. ale w żaden sposób dane nie są ze sobą powiązane.. każda tabela zawiera calkiem inne dane . i nawet kolumny z datami sie różnią nazwami... i chciałbym teraz aby np. wyszukało mi 100 najnowszych dodanych informacji z tych 4 tabel.. jak to zrobic? -------------------- moje projekty:
www.hackwars.pl - hacking , webdesign itp www.kosmosnews.pl - Wszechświat bez granic |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
union niestety nie spelnia moich oczekiwań.. ma dosc spore ograniczenia jak go zastosuje nie mam mozliwości odczytu który wynik z ktorej tabeli pochodzi.. bo tam wszystko sie miksuje.. oraz trzeba stosowac te same typy kolumn co jest wielkim ograniczeniem zamysł jest taki - ze sortuje sobie rekordy po dacie powstania ze wszystkich 4 tabel .. ale w wyniku wiem ze np. 1 rekord pochodzi z 3 tabeli a 2 rekord z 1 tabeli itd... ktos ma inne pomysly? -------------------- moje projekty:
www.hackwars.pl - hacking , webdesign itp www.kosmosnews.pl - Wszechświat bez granic |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:44 |