Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Inwentaryzator, Jak działa "gołe" urządzenie
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
zastanawiam się nad zakupem inwentaryzatora (coś takiego jak: to).
Miał ktoś kiedyś przyjemność pracy na takim urządzeniu.
Mam taki problem, że w firmie wykorzystujemy system magazynowy oparty o własne rozwiązanie (długo by opowiadać, ale ogólnie z powodu workflowu, żaden pudełkowy system magazynowy nie dawał rady bez dużych modyfikacji) - teraz pojawi się problem, czy takie urządzenie da się jakoś rozsądnie zaprzęgnąć do pracy.

Chodzi mi głównie o sczytywanie co zostało faktycznie włożone przez magazyniera do koszyka, zgranie tego w postaci jakiegoś pliku tekstowego typu

zamówienie xyg;
kod kreskowy - ilosć
kod kreskowy - ilość
zamówienie abc
kod kreskowy - ilość
(..)

Czy taki inwentaryzator bez dodatkowego oprogramowania da radę coś takiego zrobić?

PS. Dodam, że pytałem w 2-3 sklepach stacjonarnych i niby się da, ale nikt nie był na sto procent przekonany - widocznie jest to towar, który słabo znają.

Ten post edytował athabus 19.09.2011, 13:13:50
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ixpack

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

athabus ten co ja używałem działał tak: włączał się, do autostartu mózgi dodali IE. js nie jest potrzebny - proste selecty etc. i wszystko działało na formularzach. Podejrzewam, że i js jest na tym - polecam ipmart-forum - polskie o telefonach jednak jest tam masa informacji o mobilnych urządzeniach.

Ciekawe, ten co podajesz ma explorer - tam widać na wyświetlaczu jak ma wi-fo to podstawową stronkę za pewne tam puścisz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Pewny jestem, że TANIE skanery z mobilnym windowsem lub jakimś linuxem są dostępne bo obok "pistoletów" używałem inne nieco wolniejsze z diodowym "laserem".

Teraz coś abstrakcyjnego: jest kilka programów na androida (i nie tylko - iphone, windows oewnie też ma odp.) - wyobraź sobie: tablet z podstawowym skanerem =] albo skaner sparować ze smartphonem - to jest do zrobienia, ale takie "wynalazki" nie do końca są przenośne. O ile do tabletu podłączyć skaner jest prosto, o tyle sparować skaner ze smartphonem to już wyższa szkoła - tak mi się wydaje bo skąd sterowniki jakieś? Co prawda działa to prawie jak klawiatura. Podejrzewam, że jest to do zrobienia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Wyobraź sobie tani smartphone np. huwei + skaner. Kontroler magazynu leci aż się kurzy.
Kilka linków:
Skanerek na palca
Tani pda "tani". Jednak jestem pewien, że są tańsze - jakiś chiński szrot używałem, nie motorola etc. Szrot oczywiście, który działał (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

tak na boku: prawie jak telefon - to to jest masakra. Windows, wygląda jak telefonik i ma skaner 1D + 2D.

Ten post edytował ixpack 20.09.2011, 08:47:32
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 02:36