![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zastanawiam się nad zakupem inwentaryzatora (coś takiego jak: to). Miał ktoś kiedyś przyjemność pracy na takim urządzeniu. Mam taki problem, że w firmie wykorzystujemy system magazynowy oparty o własne rozwiązanie (długo by opowiadać, ale ogólnie z powodu workflowu, żaden pudełkowy system magazynowy nie dawał rady bez dużych modyfikacji) - teraz pojawi się problem, czy takie urządzenie da się jakoś rozsądnie zaprzęgnąć do pracy. Chodzi mi głównie o sczytywanie co zostało faktycznie włożone przez magazyniera do koszyka, zgranie tego w postaci jakiegoś pliku tekstowego typu zamówienie xyg; kod kreskowy - ilosć kod kreskowy - ilość zamówienie abc kod kreskowy - ilość (..) Czy taki inwentaryzator bez dodatkowego oprogramowania da radę coś takiego zrobić? PS. Dodam, że pytałem w 2-3 sklepach stacjonarnych i niby się da, ale nikt nie był na sto procent przekonany - widocznie jest to towar, który słabo znają. Ten post edytował athabus 19.09.2011, 13:13:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używałem wiele.
Nie kojarzę modelu (zbliżone do tego po prawej - jak pistolet: Skaner) - z dotykowym wyświetlaczem na windows ce chyba - program może wówczas być napisany w PHP lub innym webowym języku (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) - Ty włączasz przeglądarkę na urządzeniu i lecisz z koksem. IMO najlepsze rozwiązanie. Co prawda około 4k za motorolkę jednak są tańsze inne modele z normalnym systemem operacyjnym (również linux). Ciekawym rozwiązaniem jest "skaner palcowy" - używa UPS, kurierzy ładując paczki skanują "palcem" i system wie, że paczka trafiła do auta - tak też tracking działa... Skaner -> server to nie jest problem. Inaczej z zapisem danych na urządzenie - co prawda można w jakichś plikach, co za problem serwer na urządzeniu zainstalować (z normalnym systemem op.), a później jakoś sobie dame zgrywać... Jednak lepiej od razu łączyć z systemem i wysyłać dane do bazy. edit: mc9090 - tego dokładnie używałem (nie wliczając mniej skomplikowanych) Ten post edytował ixpack 19.09.2011, 14:12:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 02:17 |