![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów.
Mam do Was gorącą prośbę. Mianowicie posiadam przez siebie napisaną grę przeglądarkową ale nie mam żadnego pomysłu jak ciekawie połączyć ją ze stroną internetową. Już tłumaczę; nie chcę udostępniać bezpośrednio gry przeglądarkowej ponieważ konkurencja jest ogromna ale chciałbym aby gra tworzyła jakiś miły dodatek do strony i wzajemnie się z nią uzupełniała. Chodzi o to, żeby strona i gra ze sobą współpracowały i miałoby to mieć jakiś sens. Nie napiszę jakiego typu mam grę z dwóch powodów: 1. Jeśli napisałem silnik to mogę przerobić go na różne sposoby. 2. Narzucając tematykę, ograniczyłbym Waszą wyobraźnię do owej tematyki. Proszę Was o ciekawe pomysły połączenia gry ze stronką/portalem itp. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiadając: puszczając samą grę w jednym miejscu nie zarobisz tak dużo jeśli zaczniesz osadzać ja na wielu portalach z grami. Nie odpowiadając na pytanie jaka to gra zawężasz nam możliwość odpowiedzi na Twoje pytanie. Nie możemy powiedzieć czy gra to gierka dobra na portale z grami online typu kongregate (ale oni wspierają only flash), poszkole etc.
Na czym osadzić: 1. na nk się nie dostaniesz na 99%, tam jest to dziwnie robione i liczą się znajomości, 2. facebook, dużo aplikacji, potrzebna dobra reklama i niezła aplikacja 3. gg.pl - ich api jest dość pokręcone, mało aplikacji więc mała konkurencja ale mało też użytkowników 4. zobacz sobie firmę polską Can`t stop the games i na ich stronce jest lista portali z którymi są zintegrowane ich gry - Tanadu i Pirate Saga. Ciekawym i dużym jest na pewno ten rosyjski facebook vCostam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wtrącając się w dyskusje nt. prostoty napisania gry w PHP i JS + Ajax. Trudność, trudności nie równa, klikanka taka jak oGame oczywiście jest prosta ale nie można tego porównywać do np. gry o nazwie (kilka dni temu wypuszczone do otwartych beta testów) Vanthia zresztą także stworzona przez Polaka. Ten post edytował #luq 17.09.2011, 16:00:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:06 |