Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Problem ze zmninną $current_user->user_login
Zeelof

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Robię widget do mojej strony opartej na CMSie Wordpress i gdy już mam wszystko ukończone występuje u mnie dziwny błąd.
To jest cały skrypt mojego widgetu:
  1. <?php
  2. /*
  3. Plugin Name: WidgetUserPanel
  4. Plugin URI: <a href="http://www.zeely.jupe.pl" target="_blank">http://www.zeely.jupe.pl</a>
  5. Description: Panel użytkownika - widget
  6. Author: Zeely
  7. Version: 1.0
  8. Author URI: <a href="http://www.zeely.jupe.pl" target="_blank">http://www.zeely.jupe.pl</a>
  9. */
  10. function WidgetUserPanel()
  11. {
  12. global $current_user;
  13. get_currentuserinfo();
  14.  
  15. $ROMekHDbuild75 = 'Zeely';
  16.  
  17. if ($ROMekHDbuild75 = 'Zeely')
  18. {
  19. $licencjaROMekHDbuild75 = 'licencja';
  20. $downloadROMekHDbuild75 = 'odnosnik';
  21. }
  22.  
  23. echo 'Jesteś zalogowany jako <span style="color: #ff6600;"><b>' . $current_user->user_login . '</b></span> [<a href="wp-login.php?action=logout">wyloguj</a>]<br><br>';
  24.  
  25. echo '<b>Dostępne licencje:</b><br>';
  26. if (!empty($current_user->user_firstname) && !empty($current_user->user_lastname))
  27. {
  28. if ($ROMekHDbuild75 <> $current_user->user_login)
  29. {
  30. echo '- ROMek HD build 75: [<a href="/zeely/ROMekHDbuild75.php">zamów licencje</a>]<br>';
  31. } else {
  32. echo '- ROMek HD build 75: [<s>zamów licencje</s>]<br>';
  33. }
  34. } else {
  35. echo '<font color="red">Dział aktywny dopiero po wprowadzeniu imienia i nazwiska</font> [<a href="/zeely/wp-admin/profile.php">uzupełnij</a>]<br>';
  36. }
  37.  
  38. echo '<br><b>Twoje licencje:</b><br>';
  39. if ($ROMekHDbuild75 <> $current_user->user_login)
  40. {
  41. echo 'Nie posiadasz aktualnych licencji<br>';
  42. } else {
  43. if ($licencjaROMekHDbuild75 = '')
  44. {
  45. echo 'Licencja w trakcie tworzenia';
  46. } else {
  47. echo '- ROMek HD build 75: [<a href="/licencje/' . $licencjaROMekHDbuild75 . '.pdf">licencja</a>]<br>';
  48. echo '[<a href="' . $downloadROMekHDbuild75 . '">download</a>] [<s>dodatki</s>]<br>';
  49. }
  50. }
  51.  
  52. }
  53. function widget_WidgetUserPanel($args) {
  54. extract($args);
  55. echo $before_widget;
  56. echo $before_title;
  57. ?>
  58. Panel użytkownika
  59. <?php
  60. echo $after_title;
  61. WidgetUserPanel();
  62. echo $after_widget;
  63. }
  64. function WidgetUserPanel_init()
  65. {
  66. register_sidebar_widget(__('WidgetUserPanel'), 'widget_WidgetUserPanel');
  67. }
  68. add_action("plugins_loaded", "WidgetUserPanel_init");
  69. ?>

Problem zaś jest w tych dwóch miejscach:
  1. echo '<b>Dostępne licencje:</b><br>';
  2. if (!empty($current_user->user_firstname) && !empty($current_user->user_lastname))
  3. {
  4. if ($ROMekHDbuild75 <> $current_user->user_login)
  5. {
  6. echo '- ROMek HD build 75: [<a href="/zeely/ROMekHDbuild75.php">zamów licencje</a>]<br>';
  7. } else {
  8. echo '- ROMek HD build 75: [<s>zamów licencje</s>]<br>';
  9. }
  10. } else {
  11. echo '<font color="red">Dział aktywny dopiero po wprowadzeniu imienia i nazwiska</font> [<a href="/zeely/wp-admin/profile.php">uzupełnij</a>]<br>';
  12. }

oraz tu:
  1. echo '<br><b>Twoje licencje:</b><br>';
  2. if ($ROMekHDbuild75 <> $current_user->user_login)
  3. {
  4. echo 'Nie posiadasz aktualnych licencji<br>';
  5. } else {
  6. if ($licencjaROMekHDbuild75 = '')
  7. {
  8. echo 'Licencja w trakcie tworzenia';
  9. } else {
  10. echo '- ROMek HD build 75: [<a href="/licencje/' . $licencjaROMekHDbuild75 . '.pdf">licencja</a>]<br>';
  11. echo '[<a href="' . $downloadROMekHDbuild75 . '">download</a>] [<s>dodatki</s>]<br>';
  12. }
  13. }

Zawsze pojawia mi się wszystko tak jakbym nie miał wpisanego nicku w $ROMekHDbuild75, a wszystko sprawdziłem i się zgadza.
Problem jest prawdopodobnie ze zmienną $current_user->user_login jednak przy wyciąganiu loginu i wyświetleniu go działa bezproblemowo.
Wie ktoś co może być nie tak? ;/
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
peter13135

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Heh. Możliwe, że to co mówisz to prawda, ale do mnie nie dociera (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jak pisałem wcześniej - chcę dowodu z jakichś innych źródeł.
<> jest używane w takich językach jak pascal, delphi (tam chyba nie istnieje operator !=), c, c++. Dlatego jakoś nie widzi mi się, to żeby php uznało ten operator za niezalecany. Może akurat pracodawca jest pascalowcem i woli znak <> ?
Co do htmlowego centera. To jest dla mnie bardziej oczywiste, po wpisaniu w google "center html niezalecany" mam pełno informacji na ten temat i tutaj już nie mam się do czego przyczepić. Ale na stronie http://www.php.net/manual/en/language.oper....comparison.php oba znaki nierówności są traktowane na równi, nie ma napisane, że któryś z nich jest niezalecany.

Mam wrażenie, że po prostu podczas analizy kodu trafiłeś na dziwnie wyglądający znaczek, nie wiedziałeś jak on działa, więc zasugerowałeś autorowi, żeby zmienił go na != (który działa tak samo i niczego nie zmienia), a teraz próbujesz na siłę bronić swoich racji (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Być może się mylę, ale jak do tej pory pomimo moich próśb nie udało Ci się mnie przekonać do Twojego zdania. Mam nadzieję, że takie nic nie wnoszące do tematu "dociekania swoich racji" mogą się znaleźć w przedszkolu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 20:38