![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z sesja poniewaz przy zalogowaniu ustawiam sesje $_SESSION['auth'] = 1;, sesja jest ustawiana w pliku board.php, ogolem mam 3 pliki:
board.php edit.php delete.php no i na poczatku edit wpisuje:
lecz za kazdym razem wyskakuje mi brak uprawnien, dlaczego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raven1122 dam Ci małą radę. Jeśli coś nie działa tak jak chcemy i zaczynamy powoli gubić się w kodzie to jest na to super sposób. Wywalić wszystko (lub skopiować gdzieś na bok w razie gdyby nas oświeciło) i napisać jeszcze raz od początku.
Zrób plik board.php mniej więcej tak: 1. Start sesji na samym początku pliku - funkcja session_start(); 2. Sprawdź czy dostałeś dane z formularza tym warunkiem który podałem wyżej (z poprawionymi nawiasami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) 2.1 Jesli dostałeś dane z formularza połącz się z bazą i wyciągnij odpowiednie dane (jeśli będziesz korzystał z bazy umieść połączenie zaraz pod session_start()) 2.2 Sprawdź dane i wykonaj odpowiednią akcje. Jeśli jest ok to auth ustaw na 1 i najlepiej odśwież strone (funkcja: header()); Jesli dane były błednę do informacji o błędzie 3. sprawdź czy auth jest na 1? jeśli nie to przekierowanie. 4. Dalsza część kodu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 08:10 |