![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z sesja poniewaz przy zalogowaniu ustawiam sesje $_SESSION['auth'] = 1;, sesja jest ustawiana w pliku board.php, ogolem mam 3 pliki:
board.php edit.php delete.php no i na poczatku edit wpisuje:
lecz za kazdym razem wyskakuje mi brak uprawnien, dlaczego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeanalizuję Twój kod linia po linii, aby ukazać Ci jego bezsensowność.
linia 1 : ot zwykłe zapytanko mysql. Do którego wrzucasz nie istniejącą zmienną login. linia 2: tutaj nie mam się do czego przyczepić linia 3: skąd wiesz, że user podał prawidłowy login (pomijająć, że ten $login nie istnieje, ale może masz stare php) i zmienna $row istnieje ? linia 4: -ani jednego błędu ;D linia 5: to co pisałem wcześniej. zmienna pass nie istnieje i porównujesz ją z wartością z bazy... któta też może nie istnieć dalej wszystko ok. jeszcze taka jedna duża uwaga. Dlaczego ten kod wykonujesz zawsze, nawet jeśli user nie wysłał danych do logowania przez formularz ? edit:// ten post zacząłem pisać zanim zobaczyłem powyższy post. Jak chcesz otrzymać dobrą odpowiedź to daj od razu wszelkie dane a nie później się okazuje, że było jeszcze coś. No więc... załóżmy, że $login jest prawidłowa, $pass również. Dane się pobierają jak trzeba jest ustawiana sesja na 1 i jest git. Jeśli hasło jest złe, a login dobry to przekierowuje gdzieś indziej Jeśli login jes zły, to hasło jest porównywane z nieistniejącą zmienną Jeślli brak jest żadnych danych (loginu i hasła) to zapytanie jest nieprawidłowe, $row i $pass są puste, a więc takie same, więc warunek nie jest spełniony i idzie do bloku else - to Ci napisałem już w pierwszym poście, czy dalsze posty były konieczne ? Ten post edytował peter13135 16.09.2011, 15:53:48 -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:44 |