![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem to, co jest w samouczku CURL'a dot. logowania, wypełniania formularzy itp.
Ja mam takie coś:
zamiast 'last' może być 1.....n i z tym poradzę. Chcę zrobić: 0. pobierz zawartość strony nr 1. 1. kliknij w 1 2. Pobierz zawartość strony nr n++ Co mam wysłać do serwera? F. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest strona, której jedną ramkę zajmuje wynik działania kilku skryptów jawy. W tej ramce pojawiają się rekordy bazy ( 20 sztuk) jeden pod drugim, jako odnośniki do całego rekordu ( dla ustalenia jest a href z nazwą firmy a jego kliknięcie wyświetla pełen opis firmy ) pod tymi rekordami pojawia się tradycyjnie, jak u wujka Google " Pierwszy 2 3 4 ... Ostatni " kliknięcie na " 2 " pokazuje kolejne 20 rekordów, ale odświeża się tylko ramka z rekordami. Strona nie. Zawartość strony nie ma znaczenia. Po wyłączeniu JS klikanie na cyferki nie działa. A href'y z listy 20 wyświetlonych działają. Chcę napisać mechanizm wyłuskujący wszystkie a hrefy z tej ramki. Potem ( ale to już nie jest przedmiotem pytania ) z tych ahrefów pobrać wszystkie dane tych firm. Problemem dla mnie jest zmiana strony na kolejną, czyli kliknięcie 2,3 ...
Tak <td class="dr-dscr-inact rich-datascr-inact " onclick="Event.fire(this, 'rich:datascroller:onscroll', {'page': '10'});">10</td> wygląda cyferka 10 do kliknięcia, aby pojawiła się 10 strona. F. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:53 |