![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam bazę 30 tys rekordów, każdy rekord ma dane geograficzne (szerokość i długość - dziesiętną) jak zrobić zapytanie które pokaże listę posortowanych rekordów według dystansu. Czyli najpierw obliczamy dystans dla każdego rekordu na podstawie danych lokalizacyjnych. potem sortujemy. żeby zobrazować. mam listę kin w Polsce użytkownik normalnie ogląda listę posortowaną według daty dodana. Ale jak w swoich ustawieniach konta poda swoje dane geograficzne to na ich podstawie będzie mógł zobaczyć co jest najbliżej jego lokalizacji. na razie wyklułem coś takiego:
MUSI BYC TO ZAPYTANIE BEZ INGERENCJI PHP. Ten post edytował acztery 12.09.2011, 14:19:35
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
erix mogę ale wtedy mogą być przekłamania w wynikach. czyli jak mam np 3 kina obok siebie to te wyniki mogą być złe. Po za tym błędna różnica w odległości bedzie rosnąć wraz z odległością od punktu a do punktu B. Jak zrobie to pokażę.
Ps to co pokazałem uwzględnia to że ziemia jest okrągła.... (prawie okrągła bo koło to to nie jest ale to tak na marginesie) Procedura ładnie działa.
Ten post edytował acztery 12.09.2011, 17:51:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:00 |