![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dzisiaj chcę oddać Wam do testowania mój skrypt uploadu i udostępiniania plików. Główne funkcje skryptu: => upload plików => usuwanie plików => rejestracja, logowanie, reset hasła, zmiana hasła, zmiana e-mail => dla zalogowanych wgląd do swoich plików (możliwość sortowania), możliwość zakładania hasła na każdy plik => przed pobraniem cudzego pliku trzeba przepisach captcha (wykorzystałem tu reCAPTCHA) Z racji, że to wersja beta, maksymalna wielkość pojedyńczego pliku to 100kb. Jeśli chodzi o wygląd, grafikę itd. to jest wersja robocza i będzie zmieniona, wraz z logiem. Do wysyłania wiadomości wykorzystałem PHPMailer. Chodzi mi o działanie skryptu, czy nie ma błędów itd. Nie ma panelu administratora, ale będzie. Wszystkie pliki będą usuwane przeze mnie co jakiś czas. Adres skryptu to: Kod http://upload.icisu.net/ Proszę o zgłaszanie jak coś nie działa oraz różnych sugestii. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak tam ze sprawdzaniem heurastyki??Można każdy plik wrzucić,a co jeśli ktoś wrzuci wirusa?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak tam ze sprawdzaniem heurastyki??Można każdy plik wrzucić,a co jeśli ktoś wrzuci wirusa?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Nie heurastyki, a heurystyki. Poza tym nie można sprawdzać heurystyki, bo heurystyka to właśnie sprawdzanie metodami przybliżonymi, czyli takimi, które nie dają stuprocentowych rozwiązań. Pytanie zatem powinno brzmieć "A co z heurystycznym badaniem uploadowanego pliku w celu wykrycia potencjalnego zagrożenia?". Równie dobrze można zapytać, czy w ogóle został zaimplementowany jakiś mechanizm sprawdzania, czy plik nie jest przypadkiem zainfekowany. Co do skryptu: - uploader nie ma przycisku (krzyżyka) zamknij, a tylko anuluj, którego naciśnięcie wyświetla komunikat (a co mam zrobić, jak już skończę uploadować pliki?) - komunikaty pojawiają się na środku (np. podczas kopiowania linków do pliku, czy usuwania plików), co mnie osobiście irytuje, - wszystko jest trochę za małe, menu jest mało intuicyjne, - może warto by było zaimplementować możliwość podglądu treści pliku. Konto testowe nie powinno posiadać możliwości zmiany danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- uploader nie ma przycisku (krzyżyka) zamknij, a tylko anuluj, którego naciśnięcie wyświetla komunikat (a co mam zrobić, jak już skończę uploadować pliki?) Komunikat jest zabezpieczeniem, żeby nie przerwać przypadkowo wysyłania plików, napisz Anuluj mogę zmienić na Zamknij, to nie jest żadnej problem- komunikaty pojawiają się na środku (np. podczas kopiowania linków do pliku, czy usuwania plików), co mnie osobiście irytuje, Tak jest chyba najbardziej przejrzyście, gdzie niby mają się pokazywać?- może warto by było zaimplementować możliwość podglądu treści pliku. Nad tym pracuję, tzn. będzie możliwość podglądu plików tekstowych, obrazów, może pdfKonto testowe nie powinno posiadać możliwości zmiany danych. To jest zwykłe konto, zrobiłem je, bo z doświadczenia wiem, że ludzie nie chcą się rejestrować.Widzę, że jest szyfrowanie hasła nawet ;P Hasło jest hashowane, a gdzie to widzisz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 05:41 |