![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszyscy wiemy, że IE7/8 to badziewie jakich mało. Dotychczas myślałem, że te przeglądarkopodobne produkty wtrącają się tylko do HTML i CSS. Nic bardziej błędnego. Okazuje się, że potrafią namieszać również w kodzie PHP.
Mam poniższy kod:
We wszystkich przeglądarkach działa poprawnie. Natomiast w IE7/8 po wejściu do tej funkcji a następnie do bloku warunkowego, zaznaczona przeze mnie linia powoduje wyjście z funkcji bez zgłoszenia błędu czy wyjątku. Jest to tym bardziej dziwne, że Kod $this->_questions[$id] istnieje, a jeszcze bardziej ponieważ kolejna linia usuwająca pytanie z bazy jeszcze się wykonuje! Ale return true już najwyraźniej nie bo funkcja nie zwraca true!Gdy zmienię kod na:
sytuacja nie ulega zmianie. Zaznaczę, że do testów używam emulatorów IE7 na XP (ale różnych i we wszystkich jest tak samo), natomiast IE8 w pełnej wersji również na ten system. Ten post edytował qrzysztof 9.09.2011, 09:13:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie za bardzo mi się w tej chwili chce, choć kiedyś do tego wrócę i na pewno poprawię. Choć nie mają one związku z opisywaną sytuacją to mają z pewnością (marginalny ale jednak) potencjał problemotwórczy.
2. Pokazałem to co istotne. Cała aplikacja ma przynajmniej kilka tysięcy linii kodu, nikt tego raczej nie będzie analizował. 3. Temu ile ma wspólnego poświęciłem już jedno zdanie i nie będę się powtarzał. 4. Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem normalnie (logicznie). Coś tu można jeszcze jaśniej napisać niż ja to zrobiłem? Nie sądzę. Ten post edytował qrzysztof 9.09.2011, 12:41:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:27 |