![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Aktualnie tworzę baze ogłoszeń Jeździeckich w ramach Jeździeckiego Centrum Informacyjnego www.QnWortal.com --- http://www.qnwortal.com/modules.php?name=ogloszenia Ogólnym celem Jeździeckiego Centrum Informacyjnego jest ułatwienie koniarzom dostępu do informacji. W Internecie pełno jest bezwartościwych stron, na których znajduje się pelno dziwnych i nieprzemyślanych tekstów/porad... Z tego względu staramy się selekcjonować te materiały, które są przydatne dla społeczeństwa koniarzy. Podobnie jest z ogłoszeniami... Po co użytkownik ma przeglądać setke stron z 3-4 ogłoszeniami, skoro wszsytkie może mieć w zasięgu 2 kliknięć myszką ![]() Tu pojawia się problem... Jak aktualizować setki ogłoszeń.. Dlatego też chcę stworzyć skrypt w php, który "pozbiera" ogłoszenia z innych końskich stron i umieści je w bazie... Ogólnie ma to działać na zasadzie: 1) uruchomienie skryptu raz dziennie przy pierwszym wywolaniu bazy 2) polaczenie sie ze stronami z listy, otwarcie strony (fopen) i sprawdzenie czy pojawily sie nowe ogłoszenia 3) jeśli tak, pobranie pól ogłoszenia według kryterium dla każdej strony, np . (imie, nazwisko, miejscowosc, kontakt, tytul, tresc, zdjecie ) 4) umieszczenie danych w bazie mysql wraz z flaga aktywne 5) wyslanie na podany w ogloszeniu email zapytania, czy uzytkownik wyraza zgode na umieszczenie ogloszenia w Jeździeckim Centrum Informacyjnym 6) po kliknieciu w link flaga zmieniana jest na 1 7) nowe ogloszenie jest wyswietlane w bazie... Tylko za bardzo nie wiem jak zrealizowac punkty 2 i 3, tak zeby otrzymac proste zmienne, które będę mógł umieścić w bazie Pozdrawiam i proszę o pomoc Patryk -------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ponadto autor strony nie posiada praw autorskich do ogłoszeń. Prawa takowe posiada autor ogłoszenia, więc skrypt będzie wysyłał maila z zapytaniem o zgode umieszczenia więc złodziejami raczej nie jesteśmy P
Jak bys probowal pobierac ogloszenia z mojej strony to: 1) Uznal to za zlodziejstwo i szachrajstwo 2) Uniemozliwil bym twojemu skryptowi pobieranie danych z mojej strony 3) Wyslal bym wszystkim zaprzyjaznionym servisa maila z powiadomieniem ze stosujesz takie praktyki i jak je ukrocic Dlaczego? 1) Wykorzystujesz popularnosc mojej strony aby osiagnac DLA SIEBIE okreslone kozysci 2) Do tego odciagasz uzytkownikow od mojej stony wysylajac im darmowa reklame swojej strony 3) Nie zgodzilem sie na twoje praktyki a ty bezczelnie jedziesz wyrazeniem po mojej stronce i wyciagasz dane ktore byly przeznaczone dla ludzi chcacych poszukac jakiejs oferty a nie dla ciebie Ta wypowiedz traci waznosc w momecie gdy autor servisu zgadza sie na takie praktyki (bardzo watpie czy sie ktokolwiek zgodzi). Ale wtedy zainteresujcie sie zdalnym wywolywaniem uslug np SOAP. -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:13 |