![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam formularz edycji, w którym oprócz zwykłych pól tekstowych mam rozwijalne listy: Gmina, Miejscowość, Poczta. Listy te odnoszą się do odpowiednich tabel w bazie danych, w których są też pola identyfikujące nazwę gminy, w jakiej leży miejscowość, czy też nazwę poczty, przypisaną do danej miejscowości. Problem, w tym jak zrobić, żeby podczas wyboru z pierwszej listy Gmina, do drugiej listy Miejscowość wpisały się tylko te miejscowości, które są w danej gminie (te, które w bazie danych mają przypisane odpowiednie ID gminy, którą wybraliśmy) oraz podczas wyboru z drugiej listy Miejscowość, wybrała się odpowiednia Poczta. Oto mój kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawie sobie poradziłem. Pozostał jeszcze problem z przesłaniem wybranej opcji.
Formualrza wygląda następująco. Nagłówek z java script:
Przypisanie zmiennych:
Wszystko odbywa się niby dobrze, ale po przesłaniu formularza, nie zapisują się wartości obu pól do bazy danych. Może to dlatego, że wartości select'ów przesyłane są za pomocą GET, a cały formularz za pomocą POST ? Poradziłem już sobie. Problem tkwił w źle nazwanej zmiennej podczas zapisu do bazy danych. Temat można zamknąć. Ten post edytował brutal1985 4.09.2011, 17:35:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 17:50 |