![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóz od paru miesiecy ucze sie PHP, jednak spotkam sie opiniami, ze ten jezyk nie ma przyszlosci.
Czy według was ten jezyk bedzie konkurencyjny w przyszlosci, i czy oplaca sie go uczyc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może,ale zastanowiło mnie to bo przeskakując po stronach google nie znalazłem nic na temat.
PHP dynamiczne tworzenie kontrolek,nie spotkałem się też z tematem budowaniem własnych kontrolek,które by miały jakieś własne cechy,atrybuty- ale jak Pan powiedział i też mi się tak wydaje ,że Cytat Koniec końców sprowadza się to "wyłącznie" do wygenerowania odpowiedniego kodu HTML / CSS / JS na podstawie jakiejś tam struktury danych O ile to możliwe,czego nikt nie robi kontrolek serwerowych pod ten język???Od kiedy wyszło w PHP,przestrzenie nazw("namespace"),chyba powinno być to możliwe.Tylko czego się tego nie robi w php tylko używa scryptów java do generowania "wyższych struktur" takich np jak(tinybox itp.)? Ten post edytował Rid 3.09.2011, 19:27:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko czego się tego nie robi w php tylko używa scryptów java do Jak Ty, mało wiesz o technologach. Nie znasz podstawowej nomenklatury nawet związanej z programowaniem.generowania "wyższych struktur" takich np jak(tinybox itp.)? Po pierwsze JavaScript to nie Java. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć że Kot to to samo co Kotlet. Po drugie nie mam zielonego pojęcia co to wg. Ciebie są wyższe struktury. Nawet podanie przykładu nie pomaga. A na koniec taka mała ciekawostka. Wszystkie języki (zarówno PHP jak i Java czy C#) używają JavaScript w kontekście o którym mówimy. AI jeszcze o co chodzi z przestrzeniami nazw? Co niby miałyby tu zmienić? Ten post edytował mike 3.09.2011, 19:42:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 06:49 |