![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę tutaj bo temat ogólnikowy.W przyszłości, będę chciał zrobić taki panel i zrobić na nim super restrykcyjne zabezpieczenia-mianowicie coś ,ala sprawdzanie podzespołów zastosowanych przez MS przy rejestracji windowsa.
Zastanawiam się czy to w ogóle ,możliwe -ale jak MS wyskrobał dane producenta itp,z naszych płyt głównych przez internet to zwykły użytkownik też może(chyba). Miałoby to działać na zasadzie ,że dostęp do panelu administracyjnego będzie możliwy tylko z konkretnego komputera. Nie wiem jak to się ma do linuxa i innych os ,czy dostęp do takich danych jest także możliwy?.Może to szalony pomysł,ale z mojego punktu widzenia, wydaje mi się najlepszym. Ten post edytował Rid 30.08.2011, 11:06:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Straszna ta Architektura ,tutaj jest program który ukazuje jej możliwości.Do czysto naukowych celów!!
Kurcze nie wiem,ale ci co nie mają zapór to są bezbronni tak mi się wydaje.Nie wiem czy należy ten program uznać jako hakerski-spróbuje wyłączyć zapory systemowe siostry i pobrać konfigurację sprzętową jej komputera. Ta architektura to masakra. PS.próbowałem połączyć się z tym forum, by pobrać konfigurację sprzętową ale bezskutecznie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ,mam nadzieje że Team nie ma tego za złe ,pewnie zapora to odnotowała. Ten post edytował Rid 31.08.2011, 19:49:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:55 |