![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2010 Skąd: Opole Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
właśnie uczę się o wzorcu singleton. W teorii już wiem o co tam chodzi. Byłbym wdzięczny jakby ktoś lakonicznie przedstawił jak używać tego w praktyce (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 3 Dołączył: 29.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadam pytanie ciut odbiegające od głównego tematu.
W wielu tematach w internecie przeczytałem o tym jakie to singletony i rejestry są złe. Z natury jestem 'perfekcjonistą' czyli zawsze chcę zaprojektować i napisać swoje aplikacje tak idealnie na ile to jest możliwe ;-). Podczas projektowania swojego frameworka, doszedłem niedawno do systemu logowania błędów, wyjątków, informacji. W tym momencie napotkałem niemały problem. Okazało się, że obiekt 'Loggera' potrzebuję w wielu miejscach aplikacji. Aby napisać to jak najlepiej stwierdziłem, że potrzebuję obiektu dlatego operowanie na klasie statycznej odpada. Tutaj do wyboru są singleton lub przekazywanie mojego obiektu parametrami (tworzenie zależności). Możecie mnie nakierować jaką techniką się posłużyć w takim problemie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:28 |