![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem, zrobiłem skrypt logowania, który sprawdza poprawność pola login i hasło z bazą danych. Kiedy wpisujemy złe dane do formularza logowania skrypt zachowuje się jak należy, natomiast kiedy wpiszemy dobre dane to wywala błąd:
Notice: Undefined index: test in C:\wamp\www\depis\baza_napraw\loguj.php on line 42 Kod php to:
Nie wiem gdzie jest błąd. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Coś mi się wydaje że sam tego nie naprawię. Przecież w swoim przedostatnim poście !*! podał ci rozwiązanie. To jest cały kod. Jedyne co musisz zrobić to wstawić swoje dane w ten kod.Cytat $_SESSION['is_logged'] = true; Nie za bardzo rozumiem.... niby w czym ma pomóc zamiana TRUE (wartość logiczna, mówiąca czy coś jest prawdą czy nie) na tekst 'TRUE'?zamienić na: $_SESSION['is_logged'] = "true"; @przemo191 zapoznaj się dodatkowo z podstawami php, bo leżysz na tym totalnie. if($user2 = $user3){ To nie jest porównanie. To jest porównanie: if($user2 == $user3){ '$pass3' - to jest tekst $pass3 $pass3 - to jest zmienna $pass3 Nie strzelaj kodem na chybił trafił tylko patrz co piszesz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:45 |