Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Samo rozciągające się divy, Wstawiane obok siebie
Tho

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Chcę by były wstawiane automatycznie, oboksiebie(dopłuki nie przekroczy ich łączna szerokość 900 px) i by same się rozciągały wprost proporcjonalnie do tekstu wewnątrz nich.

Jak np tutaj, takie kolumny, tylko więcej i nie na określony z góry rozmiar a samo rozciągające. Wiem że bardzo łatwo można załatwić to przez table, ale czy to będzie poprawne?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Sephirus

Ostrzeżenie: (0%)
-----

@up Może i uczę złych nawyków ale fakt faktem one działają (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) I nie trzeba do tego używać HTML5 bo nie każdy go jeszcze używa - poza tym zmiana typu wyświetlania elementu na "tabelkowy" też chyba super nawykiem nie jest (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Ten post edytował Sephirus 27.08.2011, 14:34:26
+Quote Post
!*!

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Sephirus @ 27.08.2011, 15:31:28 ) *
I nie trzeba do tego używać HTML5 bo nie każdy go jeszcze używa

To niech zacznie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) poza tym nie pisałem, że trzeba użyć html5, podałem link z przykładem bo sam w nim pracuje i nie widzę problemu ,aby zamienić to na div jak już tak bardzo ktoś jest antyhtml5. http://jsfiddle.net/Q48Bv/1/

Cytat(Sephirus @ 27.08.2011, 15:31:28 ) *
poza tym zmiana typu wyświetlania elementu na "tabelkowy" też chyba super nawykiem nie jest (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Dlaczego? Niby od czego one są? Mylisz pojęcia i masz dziwne skłonności z cyklu "tabela, imitujące tabele == fe". Jak chcesz wyświetlić dane tabelaryczne to też nie użyjesz tabel bo kiedyś słyszałeś że są one "fe" odnośnie budowy szablonu i przełożyłeś to na wszytko? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ten post edytował !*! 27.08.2011, 17:39:40
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.09.2025 - 13:43