![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem moduł zarządzania konkursami:
http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=95003 Wszystko wykonałem zgodnie z instrukcją, zapytania do bazy danych wykonałem, a jednak mimo wszystko mam problemy. Wszystko wygląda jakby działało poprawnie, jednak dy wpisuje w PA dane rubryki i klikam na Wyślij i wędruję na stronę główną to tam tabelka nadal jest pusta. Może ktoś mi pomóc? Mozliwe jednak, że wykonuje jakiś błąd, gdyż podczas wklejania zapytania: Cytat INSERT INTO `phpbb_config` VALUES('trwajace_konkursy',''); INSERT INTO `phpbb_config` VALUES('zakonczone_konkursy',''); INSERT INTO `phpbb_config` VALUES('zapisz_sie',''); Wyświetla mi komunikat: Cytat Błąd
Zapytanie SQL: INSERT INTO `phpbb_config` VALUES ( 'trwajace_konkursy', '' ); MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1062 - Duplicate entry 'trwajace_konkursy' for key 'PRIMARY' |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#sada
Autor wyraźnie napisał błąd jaki "wywala" mu zapytanie, jego fragment : " Duplicate entry 'trwajace_konkursy' for key 'PRIMARY'" wcale nie ma nic do nazw kolumn w zapytaniu. Nie wiem, skąd mogłeś to wywnioskować. Przypomnę, że (znalezione w necie) : Kod PRIMARY KEY to słowo kluczowe oznaczające dla kolumny, że jest ona kluczem głównym dla tebeli czyli unikalną wartością identyfikując jednoznacznie każdy rekord tebeli Czyli po naszemu, każde pole kolumny PK ma mieć inną wartość. Każda próba dodanie drugiej takiej samej wartości (czyli duplikacji) da właśnie taki błąd. Wystarczy umieć czytać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 08:30 |