![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 2 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien problem z optymalizacją routera. Aktualnie mój router działa tak, że rozbija linka na cząstki i tłumaczy każdą cząstkę, np.
natomiast router dziala w druga strone, tzn. z linka 'aktualnosci/pokaz/1/calosc' zwraca mi 'news/show/1/full'. Działa to fajnie, bo dla każdego języka mam linki w wybranym języku. Problem pojawia się z wydajnością. Jeśli mamy na stronie 5000 linków (duża aplikacja, sklep internetowy, itd) to za każdym razem musimy przemielić dużą ilość danych. Dodatkowo pojawia się problem rzutowania - np. link 'o-nas' ma rzutować na 'info/show/about' i tu muszę budować dodatkowa tablice i szukać w nie. Macie może pomysł na lepsze rozwiązanie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 2 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko problem pojawia się przy rozbudowanych linkach. Na przykład 'news/show/2/full' => 'aktualnosci/pokaz/2/caly'. Wtedy musiałbym rozbijać str_replace na dwa elementy albo jakiś regexp stosować... Chyba nie jest to najwydajniejsze rozwiązanie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 12:38 |