![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zacząłem interesować się AJAX'em i stworzyłem coś takiego:
Chciałbym aby obrazek zmieniał się na przemian po każdym kliknięciu przypuszczam, że trzeba użyć live jednak nie mam pojęcia jak. Ktoś może mnie oświecić bo to dla mnie na razie czarna magia. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź.
Zapomniałem dodać, że rozbudowując ten skrypt będę chciał aby po kliknięciu w star_no.png oprócz zmiany na star.png zostały wykonane inne funkcje (dodanie do bazy mysql wiersza), a po ponownym kliknięciu w zmieniony obrazek zostały wykonane jeszcze inne funkcje (usunięcie z tabeli wiersza). Oczywiście funkcje te będą zapisane w oddzielnych plikach php. Dlatego moja struktura skryptu wydawała mi się lepsza do późniejszej modyfikacji. kamil4u To może mnie pokierujcie czym mam się zainteresować. Efektem mojej pracy ma być lista filmów na bazie mysql i php którą już posiadam. Obecnie chcę przy każdym filmie dodać gwiazdkę (ulubione) po której naciśnięciu skrypt bez przeładowania strony doda do bazy danych wiersz z id filmu i id użytkownika i zapali żółtą gwiazdkę (star.png). Po ponownym naciśnięciu wykona odwrotną sytuację usuwając wiersz z bazy i ściemni gwiazdkę (star_no.png) Ten post edytował Regss 23.08.2011, 20:34:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 04:29 |