![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 4 Dołączył: 19.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jakiś czas temu zacząłem bawić się plikami .htpasswd i .htaccess, jednak zawsze poruszało mnie pytanie: Jak je stworzyć? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) jak próbuję stworzyć plik o takiej nazwie pod Windowsem to dostaję komunikat o niewłaściwej nazwie.
Wcześniej radziłem sobie przez kopiowanie tych plików i pisanie ich od początku.
Powód edycji: [erix]: przeniosłm
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale zrozum że tak się nie da w windowsie. Spróbuj tak zrobić to ci będzie krzyczeć że nieprawidłowa nazwa. Spod exploratora, czyli katalogi, pulpit itp. Nawet notatnikiem jak tak spróbujesz zrobić to domyślnie nada ci txt. Proste byłoby utworzenie pliku powiedzmy tekstowego i zmienienie nazwy, ale tak się nie da. ja to zawszę robię edytorem, który takiego akurat ograniczenia nie ma, lub jakimś klientem ftp (winscp na pewno tak może i totalcommander też).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 02:17 |