![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś zna dobre testy na znajomość php? Chodzi o poziom zaawansowany.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Drogi Michale.
Jeżeli szukasz prawdziwego profesjonalisty (a nie kodera od "Kejka", "Kohany") to droga do sprawdzenia takiego delikwenta jest niezwykle prosta (a zarazem mniej kosztowna). 1) Doświadczenie - skoro go nie ma to liczysz, że test obudzi w nim drzemiącą wiedzę? 2) Jeżeli nie ma doświadczenia w wielkich/średnich firmach, korpo to wystarczy, że sprawdzisz co o nim słychać w sieci. Czy prowadzi bloga, udziela się w różnych forach tematycznych, prowadzi własne projekty, jest kontrybutorem ciekawych narzędzi (nie jest "programistom stronek") itd. Dzięki tym 2 prostym czynników na pewno odfiltrujesz pasjonatów od koderów. Test można zdać bardzo bardzo łatwo (tak samo jak ZCE). No chyba, że faktycznie osoba od "obsługiwania kejka" to ktoś w kogo celujesz a wtedy nie trzeba testu, tylko portfolio + ewentualnie próbka kodu. Poza tym skoro ufasz, że ktoś z zewnątrz będzie Ci wybierać ludzi do wewnątrz to chyba masz w głębokim poważaniu dobro dzieł nad którymi chcesz pracować. W skrócie tego typu ogłoszenia zawsze wyglądają następująco: "Nie znam się na <danej> technologii tak jak moja firma, nie mam czasu/nie chce mi się szukać pracownika, który koniecznie będzie profesjonalistą 'bo tak sobie wymarzyłem' <kropka>". Wybacz ale to nie jest inteligentne.
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jeżeli szukasz prawdziwego profesjonalisty (a nie kodera od "Kejka", "Kohany") Pojechałeś... Niejeden w Kohanie potrafi wykonać dużo lepszy soft, niż niejeden w ZF czy Symfony. Mam na myśli tutaj kwestie techniczne od strony programistycznej. No ale zawsze warto zjechać "nie swój" framework. PS: Zapomniałeś o Code Igniter. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 19:45 |